Blogi: HAME-yhteistyöhankkeesta ratkaisuja maakuntakaavatiedon parantamiseksi

21.12.2018

Lena Hallin-Pihlatie kertoo blogissaan, miten HAME-yhteistyöhankkeessa on parannettu maakuntakaavatiedon käytettävyyttä ja yhtenäisyyttä.

Vuoden 2015 lopussa alkanut pääosin ympäristöministeriön rahoittama HAME (Harmonisoidut maakuntakaavat e-palveluiksi) -yhteistyöhanke on luonut ratkaisuja maakuntakaavatiedon käytettävyyden ja yhtenäisyyden parantamiseksi.

Osana HAME-hanketta maakuntien liitot ja Suomen ympäristökeskus ovat laatineet yhteisen tietokantapohjan maakuntakaavojen paikkatietoaineiston tuotantoa varten. Tietokantapohjaan on nyt vietävissä eri kaavoitusvaiheessa olevien maakuntakaavojen paikkatietokohteet sekä niihin liittyvät merkinnät, määräykset ja asiakirjat. Maakuntien liittojen tueksi on toteutettu työkalu tukemaan maakuntakaavojen laadintaa yhtenäiseen tietokantapohjaan sekä julkaisuympäristö, jota hyödyntäen maakuntien liitot voivat julkaista rajapintapalveluja maakuntakaavoistaan yhtenäisellä visualisoinnilla. Hankkeen aikana julkaistuihin WMS-palveluihin voi tutustua Liiteri-tietopalvelussa

Millaista yhteistyötä on tehty Paikkatietoalusta-hankkeen kanssa? Entä millaisia suosituksia hankkeessa on nostettu esiin? Lue Maakunta-osahankkeen koordinaattorin Lena Hallin-Pihlatien blogi tästä.